- 47%
Dagaz - dagrunan

Dagaz - dagrunan

2314

Runa i bränd stengodslera. Höjd ca 27mm och ca 20mm bred. Inkl läderrem. Dagaz - dagrunan

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Runa i bränd stengodslera.
Höjd ca 27mm och ca 20mm bred.
Inkl läderrem.

Dagaz - dagrunan

Ett namn på en runa som fortfarande finns i vårt dagliga språkbruk - det dagas. Denna liknelse är högst adekvat, eftersom Dagaz handlar om en passage från mörker till ljus. Dagaz-runan ser ut som en stiliserad fjäril, och det är också en liknelse som på många sätt passar bra, eftersom denna runa representerar transformation och uppvaknande. Det finns en pubertalt sexuell och kreativ sida av denna runa, emedan fjärilen under sin tid som larv ej fortplantar sig, men som fjäril har den uppnått den mognad som krävs för att föra släktet vidare. Dagaz-runan representerar en personlig upplevelse av upplysning, plötsliga insikter, och kan i sin förlängning även antyda klärvoajans, synskhet. Dagaz är en av de runor (Dagaz, Gifu, Hagal, Eih, Jara, Naud, Sol, Iss, samt Naud) som ser likadan ut vilket håll man än vänder den åt, vilket gör den till en mer oberoende kraft. Oavsett hur livet gestaltar sig, så går det inte att "vända upp och ner" på energin i denna runa. Den transformation som denna runa representerar är också i motsats till Thurs-transformation en mycket harmonisk sådan, och leder alltid till något positivt.

D-runan Dagaz Grundbetydelse: Dag Symboliserar transformationen från natt till dag - gryningens och den nya dagens runa. Jämför vårt nuvarande uttryck "det dagas". Står även för sommarsolståndet, och kan indikera en ny möjlighet eller insikt.

Uppvaknande, medvetenhet. Klarhet, i motsats till osäkerhet. Tid för att planera eller starta ett projekt. Förändring. Hopp, lycka, det ideala tillståndet. Trygghet och säkerhet.

 
 
 
Tipsa

Upptäck mer


0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också