- 47%
Kaun - fackelrunan

Kaun - fackelrunan

2310

Runa i bränd stengodslera. Höjd ca 27mm och ca 20mm bred. Inkl läderrem. Kaun - fackelrunan

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Runa i bränd stengodslera.
Höjd ca 27mm och ca 20mm bred.
Inkl läderrem.

Kaun - fackelrunan

Ken har fler innebörder. En av tolkningsvägarna är att den står för elden, och den kallas också för fackelrunan. Följaktligen är den kopplad till guden Surt, i eldriket Muspelheim. Men också den vite guden, Heimdall, som bringar upplysning och kunskap till människorna. Ken står för upplysning och värme, inre såväl som yttre. I indisk tradition talas om Kundalini-kraften - den inre elden. Det finns en hel filosofi som behandlar kunskapen om hur man genom meditation kan kontrollera denna eld, genom att låta den färdas genom kroppens energicentra (chakra) och upp genom kronchakrat (fontanellen). Ken kan även tolkas på detta sätt, som den inre elden vi kan lära oss att kontrollera och använda. En annan innebörd i denna runa är sår, skada eller böld. Man kan då gärna dra den slutsatsen att hur man än tolkar denna runa, så handlar det om farliga och svårkontrollerade krafter, som vi behöver för vår överlevnad, men som vi också lätt kan skada oss på. Liksom det flammande svärdet kan vara till stor nytta, kan det också vändas mot oss, och orsaka svåra skador, kanske till och med död och förintelse. Samtidigt behöver vi elden för att värma oss, för att tillreda mat, baka bröd, smida stålet, bränna keramik och tegel.

Omvänd kan denna runa betyda både en förbrännande, destruktiv eld, såväl som avsaknad av eld - energi, entusiasm. Allt blir mörkt och obegripligt.

K-runan Kauna Grundbetydelse: Sår, böld, eld

Fackelrunan, symboliserar upplysning och värme, sägs också ha koppling till rituella eldar vid firande av vinter- och sommarsolståndet.

Vision, revelation, kunskap, kreativitet, inspiration, tekniska färdigheter. Livskraft, samlad kraft, transformation, regeneration. Makten att skapa din egen verklighet. Öppen för ny styrka, energi och kraft. Passion, sexuell kärlek.


 
 
 
 
Tipsa

Upptäck mer


0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också