Medeltida mönster hattar och huvudbonader
5.0 3

Medeltida mönster hattar och huvudbonader

mo07

Fullskalemönster och sömnadsbeskrivning på ett 30-tal olika huvudbonader för män och kvinnor. Häftet innehåller ett antal basmodeller till hattar som egentligen kan användas till att sy hattar från de flesta tider av, även moderna. Huvudbonader var ju ett av de viktigaste plaggen innan hus fick centralvärme. Att sy och experimentera fram olika hattar är väldigt tacksamt eftersom det inte går åt så mycket tyg och material.

99 kr
I lager   Leveranstid: 1-4 dagar
Fullskalemönster och sömnadsbeskrivning på ett 30-tal olika huvudbonader för män och kvinnor.Häftet innehåller ett antal basmodeller till hattar som egentligen kan användas till att sy hattar från de flesta tider av, även moderna. Huvudbonader var ju ett av de viktigaste plaggen innan hus fick centralvärme. Att sy och experimentera fram olika hattar är väldigt tacksamt eftersom det inte går åt så mycket tyg och material.Storlekar:

På mönstret finns utritat hattstorlekarna 56, 58 och 60 cm. I beskrivningen står hur man gör om dessa till övriga storlekar.Häftet har 34 sidor och har ett mönsterinlägg på 5 A4-sidor ( på 3 blad).Längst bak i häftet omnämns ett litet häfte om hur man syr Henniner.


Detta häfte ingår inte i det ordinarie sortimentet eftersom det inte är ett riktigt mönster, utan endast en enkel sömnadsbeskrivning i bilder hur man kan göra en hennin.

Häftet kan specialbeställas.
  
Tipsa

0
0

Recensioner

Rikard Bruzelius

2020-04-14
Lilian Ryd

Jättejättebra. Inspirerande och tydliga beskrivningar.

2018-04-23
Lise-Lott Douhane

Mycket bra utmärkt passform

2018-02-13

Skriv en recension om produkten

Betyg: