Orm i järn m rem liten
4.7 3

Orm i järn m rem liten

5337

Orm i järn med läderrem en mycket välsmidd och snygg modell. Storlek 70 x 35mm

175 kr
I lager   Leveranstid: 1-4 dagar

Orm i järn med läderrem en mycket välsmidd och snygg modell.

Storlek 70 x 35mm

Midgårdsormen (Miðgarðsormr på fornnordiska) eller Jörmungand (Jǫrmungandr "den väldiga staven") är ett väsen ur den nordiska mytologin. Den tillhör jättesläktet och är avlad av Loke och Angerboda. Midgårdsormen är syskon till Hel, Fenrisulven, Narfe och Sleipner. Den kallas också Jordens band.

 

Ormen ligger i världshavet efter att ha blivit ditkastad av Oden. Oden hade låtit Lokes barn bo i Asgård, men då Midgårdsormen blivit alldeles för stor fann Oden det nödvändigt att göra sig av med den. Midgårdsormen är så lång att den kan slingra sig kring Midgård och bita sig själv i svansen.

 

Midgårdsormen möter åskguden Tor två gånger. Den första då Tor, Loke och Tjalve besöker Utgård. Då får Tor lyfta en av jättarnas katter, som visar sig vara Midgårdsormen. Den andra gången ror Tor ut på havet i sällskap av jätten Hymer. Tor har då agnat med Hymers finaste tjurs huvud, och då Midgårdsormen dyker upp ur djupet ämnar Tor dräpa den med Mjölner. Men Hymer skär av metreven innan Tor hinner dräpa ormen. I Ragnarök tar Tor och Midgårdsormen död på varandra. Tor dödar ormen, men hinner inte ta mer än nio fjät innan ormens giftiga etter tar död på honom.

Tipsa

0
0

Recensioner

Niklas Sundling

Riktigt snygg, men spetsen är lite vass och sticker en i bröstet ibland.

2019-12-05
Christina Björkqvist

Supercool!

2019-11-22
Tiina Paavonkallio

Är supernöjd!!! Den var t o m snyggare i verkligheten.

2018-08-16

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också