5.0 4

Vargkedja med Tyr-runan

5161

Vargkedja med Tyrrunan en snygg variant.

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Vargkedja med Tyrrunan en snygg variant.

 

Vargkedja i rostfritt stål.
Odens två vargar Geri och Freki biter i ringen.
En mycket snygg kedja, vi rekommenderar den till alla som vi ha något extra!

Kedjans längd 60 cm
Öppningsbar kedja
Tjocklek 6 mm
Ringens storlek 3 x 30 mm
Material Hypoallergenic Stainless Steel

Tyr-runa i rostfritt stål med Odens två korpar Hugin och Munin
Höjd 48mm

Bredd 34mm
Hålets storlek 6.7mm

Nickeltestat och godkänt.

yr är en av de äldsta nordiska gudarna, och sägs liksom Ull ha varit gift med Nerthus. Hur det var med den saken är inte helt säkert, eftersom Modergudinnan Nerthus var den primära under bronsålder och därförinnan, och vem hon nu hade som make var av underordnad betydelse.

Under vikingatid har Tyr dessutom hamnat i bakgrunden som en existerande, men overksam gud. Hans uppgift som alla krigares gud har då övertagits av både Tor och Odin (Tor på grund av sin mer allmänt beskyddande natur, och Odin som representerande de mer schamanskt inriktade bärsärkarnas extatiska krigarrus), och i ej obetydlig mån även Freja (hennes Kali-sida - minns att endast hälften av de fallna krigarna kommer till Odin i Valhall - de andra kommer till Frejas boning Folkvang) Kanske hade Tyr sin popularitetskulmen under tidig järnålder.

Tyr har en väldigt utåt-framåt-riktad energi. Tyrs attribut är svärdet, och han representerar följaktligen en manlig krigarenergi. Med en vismans klarhet skär han genom det djupaste mörker. Liksom i den indianska mytologin bär en krigare rent betydelsemässigt inte bara strid, men också en starkt andlig kraft. Detta är uppenbart när man refererar till Odins bärsärkar.

Verkliga utmaningar göres med hjälp av denna runa. I Snorre Sturlassons Edda (ca 1220 e.Kr.) berättas om när Fenrisulven skulle fjättras med en oövervinnerlig boja vid namn Gleipner, och det fick gudarna endast göra på villkor att någon lade sin hand i pant i dennes mun. Tyr var den ende som vågade, och som resultat förlorade han sin hand, men vann i stället oövervinnerlighet.

Tipsa

0
0

Recensioner

Jens Rick

Strålande. Ett vackert smycke.

2019-10-06
Alf Sörensson

Mycket bra!

2018-11-28
Alf

Mycket nöjd över halsbandet ser mycket bättre ut när man fått det! Snabb leverans med

2018-11-22
Andreas David Mikael Edermo

Syngg och trevlig

2018-01-06

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också