Vikingarnas stridskonst

Vikingarnas stridskonst

vi9185377287

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Författare: Lars Magnar Enoksen
Illustratör: Lars Magnar Enoksen
Formgivare: Maria Jörgel
Förlag: Historiska media
Bandtyp: Pocket, Språk: Svenska
Utgiven: 200508, Antal sidor: 391
Upplaga: 1, Vikt i gram: 250

Beskrivning:
Man har länge vetat att vikingarna var erkänt skickliga krigare i de flesta former av vapenkamp, men forskningen inom detta område har varit liten.

Men Lars Magnar Enoksen har länge ägnat sig åt att studera de historiska källor som omnämner vikingarnas stridskonst; arkeologiska fynd, samtida figuravbildningar, runinskriptioner, bildstenar, medeltida landskapslagar och mycket annat, och sammanställt en pedagogisk och initierad dokumentation av de huvuddrag och särdrag som kännetecknade vikingarnas stridskonst.

Läsaren får inblick i hur de vikingatida nordborna tränade upp sina stridsfärdigheter. Tonvikten är lagd på den enskilde krigarens närstridskunskaper i så väl vapenkamp som vapenlös kamp, men även stridsgrupperingar vid fältslag och vikingaflottors sjöstrider berörs i boken.

I Vikingatida stridkonst varvas längre och kortare citat ur högklassiga historiska källskrifter med noggranna analyser av de delar av textinnehållet som berör vikingarnas stridskonst. Alla historiska källskrifter består för övrigt av nyöversättningar som gjorts speciellt för denna bok. Dessutom är ett helt kapitel i boken avsatt för en genomgång av samliga källskrifters historiska proveniens.Lars Magnar Enoksen är en ickeakademisk forskare och författare, han har länge studerat vikingarna och i synnerhet deras skrift och stridskonst. Han har tidigare utkommit med böckerna Lilla runboken (1995) och Runor. Historia, tydning, tokning (1998), Skånska runstenar, (1999) Fornnordisk mytologi enligt eddans lärdomsdikter (2000), Skånska fornminnen (2001) och Vikingarnas egna ord (2002).- Vikingarnas stridskonst är en annorlunda bok om vikingarna.

- Enoksen är känd av många inom området och har en egen läsekrets och det krävs inga förkunskaper för att ta del av innehållet

- Intresset för vikingatid och för att rekonstruera hur vikingarna levde är stort.
Tipsa

Upptäck mer


  0
  0

  Recensioner

  Produkten har inga recensioner

  Skriv en recension om produkten

  Betyg: